€12.00
Derėjimas: vaisius subręsta rugsėjo mėnesį.
Vaisiai: uogos raudonos, saldžiarūgštės su juntamu kartumu, sultingos, vertinamos dėl jų maistinių savybių. Jas rekomenduojama vartoti norint pagerinti inkstų, kepenų, plaučių veiklą, sustiprinti regėjimą, imunitetą, nervų sistemą, didinti darbingumą ir ištvermę. Tibetiečiai goji uogas vadina laimės uogomis, kurios pašalina liūdesį.
Mokslininkai teigia, jog goji uogos pasižymi šiomis maistinėmis savybėmis:
– gausu mineralų, turi daugiau kaip 30 pagrindinių makro ir mikroelementų. Taip pat sveikatai reikalingų ir retai maiste pasitaikančių jodo bei germanio;
– gausu amino rūgščių;
– turi vitamino C ir B grupės vitaminų;
– turi polisacharidų, kurie aktyvina ir palaiko imuninę sistemą;
– turi antioksidantų – fenolių ir karotinoidų (beta-karotino, likopeno, liuteino, kriptoksanktino ir kt.).
Atsparumas: atspari šalčiui, ligoms ir kenkėjams.
Neturime